Известие

Collapse
No announcement yet.

Не държи изобщо обороти 1,8 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не държи изобщо обороти 1,8 ТС

Здравейте, преди малко паля тръгва за 2 секунди и се сриват оборотите и гасне за по малко от секунда - така 20 пъти. Накрая се прибрах на втора със триста зора и три гаснения на 2 кръстовища. Лятото пак ми е беше случило така но се оправи след 5 мин и нямах проблем до днес. Докато се бях прибрал бесе се качила температурата на 50 градуса но пак не държеше изобщо обороти. Хелп в петък сутринта трябва да пътувам
    156 1.8 TS

Първоначално публикувано от Violator Покажи съобщение
    Здравейте, преди малко паля тръгва за 2 секунди и се сриват оборотите и гасне за по малко от секунда - така 20 пъти. Накрая се прибрах на втора със триста зора и три гаснения на 2 кръстовища. Лятото пак ми е беше случило така но се оправи след 5 мин и нямах проблем до днес. Докато се бях прибрал бесе се качила температурата на 50 градуса но пак не държеше изобщо обороти. Хелп в петък сутринта трябва да пътувам
    Познат проблем. Палиш и изпуснеш ли педала от газта - гасне. Качила е грешка даже.

Comment

Сипи нов 100 октанов бенз. Може да се подобри.
      2014: Deutschland über alles

Comment

Проблемите ти са повече от един - термостат, може би датчик, стъпково моторче + бог знае още какво. Иди на диагностика в някой от сервизите препоръчани в техническия раздел, там ще ти кажат какво точно става с колата. Стъпковото моторче може да се зачисти, за да закрепиш временно положението.
        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
        BMW 328i

Comment

ХАйде и на мен ми е интересно да чуя какъв е проблема. При мен се е получавало 4 или 5 пъти за над 4 години.
          Паля колата и изведнъж държи сташно ниски обороти в момента който я изфорсирам гасне в движение гасне абе няма празен ход. При мен все се опрявяше или от самосебе си в рамките на наколко минути и паления или и помагах с откачване и закачване на дебитомера и температурния дачтик или направо махам двете букси на компа и ги слагам пак. След това съм я гледал на диагностика и нищо не е записала. Единия път мисля че я изгасих пред вкъщи с проблем взимам си такъмите и алфадиага сканирам нищо паля всичко си е наред.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
            ХАйде и на мен ми е интересно да чуя какъв е проблема. При мен се е получавало 4 или 5 пъти за над 4 години.
            Паля колата и изведнъж държи сташно ниски обороти в момента който я изфорсирам гасне в движение гасне абе няма празен ход. При мен все се опрявяше или от самосебе си в рамките на наколко минути и паления или и помагах с откачване и закачване на дебитомера и температурния дачтик или направо махам двете букси на компа и ги слагам пак. След това съм я гледал на диагностика и нищо не е записала. Единия път мисля че я изгасих пред вкъщи с проблем взимам си такъмите и алфадиага сканирам нищо паля всичко си е наред.
            Maни диага, пусни FiatEcuScan.
            Aз съм се обзаложил вече с Оem и го чакам да сподели, че колегата е от болярите

Comment

Аз залагам на моторчето за празен ход
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Днес си е перфектна, но в събота се разбрах да я закачим да види има ли и нещо. Отвреме на време и се появявят някъкви бъгове. Преди време 4-5 пъти са ми се включвали чистачките от самосебе си и не можех да ги спра. От време на време не бачка централното но не се е появявало от лятото.
                156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от Violator Покажи съобщение
                  Днес си е перфектна, но в събота се разбрах да я закачим да види има ли и нещо. Отвреме на време и се появявят някъкви бъгове. Преди време 4-5 пъти са ми се включвали чистачките от самосебе си и не можех да ги спра. От време на време не бачка централното но не се е появявало от лятото.
                  Топло, топло. Но знай, че този проблем може да ти угаси колата в движение

Comment

Първоначално публикувано от Godfather Покажи съобщение
                    Maни диага, пусни FiatEcuScan.
                    Aз съм се обзаложил вече с Оem и го чакам да сподели, че колегата е от болярите
                    Не съм се обзалагал с никого и за нищо.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Аз залагам на моторчето за празен ход
                      И аз залагам на същото, имал съм подобен проблем. Сега, може да не е точно капачето, но истината е някъде там - в МПХ-а! Ето я темата:
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41369
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                        Сега да уточня при мен колата когато го правеше нямаше само празен ход иначе си върви както си трябва наема без прекъзвания само че в момента в който се освободи от скорост и просто гасен без да се замисли същото или заклати ако и подам газ преди да са паднали оборотите всичко беше наред. Когато я запаля държи 200-300 оборота и се тресе мотора(но не се дави просто са много ниски оборотите) и сле малко гасне сама ако леко бутна газта форсира се и пак гасен . А и ми го е правила преди и след смяната на МПХ (с ново Бош)
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

На мен ми е гаснала така в студено време -10 -15 градуса бях я спрял на една страна и имам чувството че в бензина има вода това се отразява на поплавака и той не отчита нищо.Иначе и термостата е от голямо значение ако по работи 2минути и няма проблем вече за мен е термостат.

Comment

Тц тц тц.... един няма познал верния отговор Не е от бензина, нито термостат, нито датчик кол вял, нито тпс... какви бяха други препдоложения, че забравих. Проблема е друг
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Тц тц тц.... един няма познал верния отговор Не е от бензина, нито термостат, нито датчик кол вял, нито тпс... какви бяха други препдоложения, че забравих. Проблема е друг
                              Е айде де че ми е интересно.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X